PSK-deuren

(Aluplast, EkoSun, Salamander)

PSK-deuren zijn een interessant alternatief voor balkondeuren en hebben vleugels die zowel kunnen worden verschoven als gekanteld. Door de speciale rails opent de vleugel niet naar binnen toe, wat u meer plaats in huis oplevert.

 

 

-.--
Schuifrails

 

Specificaties

 • basis schuifdeursysteem.
 • qua prijs aantrekkelijker dan de HST-systemen,
 • kanteling in te stellen met deurkruk,
 • standaard microventilatie in de hoek van de actieve vleugel,
 • hoekprofielen aan te halen met kruk,
 • PSK-deuren worden vervaardigd voor al onze pvc-systemen,
 • maximale vleugelbelasting van de actieve vleugel – 200 kg,
 • één actieve vleugel, de andere niet-actief,
 • actieve vleugel eenvoudig te verschuiven,
 • kruk met sleutel mogelijk,
 • bij PSK-deuren kan de vleugel worden geopend en gekanteld,
 • constructie met kozijnprofiel eromheen.

Kleuren

Palet:

 • Aluplast
 • Salamander

Constructie

PSK-deuren kunnen worden vervaardigd op basis van al onze kunststof raam- en -deurprofielen – Ideal 4000, Ideal 5000, Ideal 8000, Streamline 76, BluEvolution 92, Eko Sun 70, Eko Sun 6 lub Eko Sun 7.

 

De vleugels wordt verschoven door het speciale beslagmechanisme. Als de kruk uit de gesloten positie wordt gedraaid, schuift deze loodrecht op het raamvlak de ruimte in en vervolgens opzij.

 

Het voordeel van PSK-deuren is zonder twijfel dat ze een eenvoudige doorgang naar uw terras mogelijk maken, zonder dat uw ruimte aan functionaliteit inboet. PSK-deuren nemen binnen geen ruimte in wanneer ze worden geopend, waardoor u uw ruimte kunt plannen zoals u zelf wilt.

 

De deuren zijn een interessante oplossing en een alternatief voor traditionele, tweevleugelige balkondeuren. Ook qua prijs zijn ze zeer aantrekkelijk in vergelijking met HST-systemen. Door de ergonomische vorm van de aluminium kruk kunt u de deuren eenvoudig met één hand openen en sluiten. Wielstellen zorgen ervoor dat u ze zonder moeite en heel precies van de kantelpositie in de open positie kunt zetten en weer terug. De constructie bestaat uit twee delen, waarvan er een actief is en de andere is voorzien van vaste beglazing.

 

Als u kiest voor PSK-deuren, let dan altijd op de constructiebeperkingen ervan. De maximale vleugelafmetingen zijn 1,6 x 2,4 m (terrasvleugel) of 1,3 x 2,4 m (raamvleugel) en de maximale breedte van de gehele constructie is 4 m (met asymmetrische opdeling) of 3,2 m (met symmetrische opdeling). Beglazing – afhankelijk van de mogelijkheden van het gekozen raam- en -deursysteem.

Vervaarding mogelijk van

PSK-deuren kunnen volgens twee schema's worden bewogen. In het eerste bestaan de deuren uit twee vleugels, waarvan er één beweegt via rails.

 

De tweede mogelijkheid is een beweegbare stijl, waardoor de vleugels in tegenovergestelde richting worden geopend.

Speciale accessoires

Aangezien PSK-deuren  worden vervaardigd op basis van standaard kunststof raam- en deursystemen, kunnen ze worden geleverd in een Aluplast-, Salamander- of Eko Sun-kleur naar keuze (afhankelijk van het gekozen systeem). Wij voorzien onze ramen en deuren van fineer aan een zijde, aan twee zijden of met de duo colour-formule. Gekleurde deuren zorgen voor een individueel, zeer fraai uiterlijk, dat u eenvoudig kunt aanpassen aan uw gevel of interieur.

 

Het gebruikscomfort van de PSK-deuren wordt gegarandeerd door het automatische beslag van de gerenommeerde fabrikant GU. Dit staat garant voor makkelijk te verschuiven vleugels. Het beslag kan tevens worden aangevuld met een kantelondersteuning met behulp van een kruk. Deze laatste oplossing is met name aan te bevelen bij brede vleugels aangezien het kantelen van zwaardere vleugels wat lastiger kan zijn.

 

Wij adviseren u om uw PSK-deuren aan te vullen met ventilatieroosters, die zorgen voor een goede luchtcirculatie in de ruimte. Bij uw keuze voor beglazing kunt u deze het best uitrusten met een warmte-afstandsframe. Dit is vervaardigd van een samengesteld isolatiemateriaal, verbetert de isolatie en verlaagt het risico op condensvorming. Bovendien staan warmteframes garant voor een jarenlange dichtheid van uw dubbele ramen en een maximale energiezuinigheid door het reduceren van warmtebruggen.

De veiligheid wordt gegarandeerd door krukken met een sleutel en een anti-uitboorplaat. De deuren kunnen worden aangesloten op uw alarmsysteem. Daartoe kunt u Reed-contacten (magnetische bewegingssensoren) aanbrengen. Deze gaan af wanneer het beslag licht wordt verschoven.