NordLine

Een uiterst karakteristiek systeem voor de Scandinavische markt. Afhankelijk van de behoefte kunnen deze ramen naar binnen of naar buiten toe worden geopend. Ze beschikken over een speciaal inwendig raamblad.

 

 

1.025
Uw voor Ug=0.7 (warm edge) AfdichtingenKamers

 

Specificaties

 • profielklasse B,
 • inbouwbreedte 120 mm,
 • vleugelbreedte 70 mm,
 • inwendig raamblad,
 • 5-kamerige bouwwijze van het frame,
 • 5-kamerige bouwwijze van de vleugel,
 • systeem met 2 afdichtingen,
 • binnenin wit,
 • bedekte drainage mogelijk,
 • beglazing met een breedte van tot 41 mm mogelijk,
 • het standaard glaspakket is 4/16Ar/4th [Ug=1,1]*,
 • standaard met twee anti-inbraakvergrendelingen op de vleugel,
 • standaard blokkering bij verkeerde krukpositie (RU-ramen).

*standaard voor de dag 16.04.2019. Vereist technologische bevestiging.

Functionaliteit

NordLine-ramen worden gekenmerkt door hun speciale openingswijze. Afhankelijk van de behoefte kunnen deze ramen naar binnen of naar buiten toe worden geopend. Deze tweede oplossing is ideaal voor Scandinavische huizen. Ramen die naar buiten toe opengaan hebben een hogere dichtheid. De wind die tegen de vleugel aan drukt zorgt ervoor dat deze beter isoleert. Een bijkomend voordeel van deze oplossing is natuurlijk de plaatsbesparing.

Standaard worden Nordline-ramen voorzien van twee anti-inbraakvergrendelingen op de vleugel. Bovendien is het beslag standaard voorzien van anti-inbraakpinnen met klemafstelling en een inwendige klem. Deze beslagelementen zorgen ervoor dat Nordline-ramen een hogere inbraakbestendigheid hebben. Ons assortiment omvat ook WK1- en WK2-beslag.

Ramen voor in gebouwen met een hoog inbraakrisico kunnen het best worden voorzien van veiligheids- of gehard glas.

Standaard worden al onze draai- en kantelramen voorzien met een blokkade tegen verkeerde krukposities en microventilatie in het hoekprofiel. De blokkade tegen verkeerde krukposities treedt in werking wanneer het raam al openstaat. Het zet de kruk vast zodat deze niet meer kan worden gedraaid. Zo kan de vleugel niet uit het bovenscharnier vallen. Op deze wijze voorkomt u het risico dat alleen het onderste scharnier het raam nog vasthoudt.

Speciale accessoires

Dankzij de breedte worden Nordline-ramen gekenmerkt door een uitstekende warmte-isolatie. Ze zijn standaard verkrijgbaar met dubbel glas. Maar om de Uw-waarde nog te verlagen kan dat ook driedubbele beglazing zijn. Ook bevelen wij u onze warmte-afstandskozijnen aan, die de isolatie van de beglazing verhogen en het risico op condensvorming verlagen. Bovendien garanderen de warmtekozijnen dat het raam jarenlang goed dichtend blijft.

Aan de ramen kunnen tevens krukken met sleutel, horren en andere accessoires worden aangebracht. Als u op zoek bent naar ramen die er wat eleganter uitzien, kies dan voor glasroeden. Te meer daar de stijlen en latten van de Nordline-ramen worden gekenmerkt door een speciale siervorm aan de binnenzijde. In combinatie met de roeden verlenen ze uw interieur een zeer elegant uiterlijk.

Uit constructieoverwegingen kunnen in de NordLine-ramen geen traditionele ventilatieroosters worden aangebracht. In dit geval adviseren wij ventilatieroosters op de ruit. Wij bevelen u de volgende modellen aan: Renson THM 90 (voor beglazing van 24 mm) en Renson AR 75 (voor beglazing van 36 mm).

In gebouwen met een alarmsysteem kunt u ook ruiten met een ingebouwd alarm aanbrengen. Dit alarm gaat niet alleen af wanneer de ruit wordt gebroken, maar ook wanneer er ook maar enigszins met de structuur ervan wordt gemanipuleerd.