Monoblock

Dit zijn ramen die worden aangebracht in de isolatielaag. De isolatiedikte is geen probleem want de Monoblock-kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende diktevarianten. Ramen voor de Franse markt.

 

 

1.025
Uw voor Ug=0.7 (warm edge) AfdichtingenKamers

 

Specificaties

 • profiel klasse B
 • kozijndiepte 102, 122, 142 of 162 mm,
 • 5-kamerige bouwwijze van de vleugel,
 • systeem met 2 afdichtingen,
 • standaard blokkering bij verkeerde krukposities (RU-ramen),
 • beslag standaard met twee anti-inbraakpunten aan de vleugel,
 • beglazing van tot 41 mm mogelijk,
 • het standaard glaspakket is 4/16Ar/4th [Ug=1,1]*,
 • bedekt beslag mogelijk,
 • centrale kruk mogelijk,
 • krukrem mogelijk,
 • raam te combineren met verschillende vleugeltypes (Classic-line of Round-line).

*standaard voor de dag 16.04.2019. Vereist technologische bevestiging.

Functionaliteit

Gewoonlijk worden gebouwen aan de buitenkant geïsoleerd. Soms hebben klanten echter andere behoeften. Het komt ook voor dat huizen aan de binnenkant worden geïsoleerd. Dat is heel praktisch maar vormt een probleem wanneer de ramen moeten worden vervangen. Voor dergelijke omstandigheden is een standaard ramenysteem niet geschikt. Met het oog op dit isolatiesysteem hebben wij het Monoblock-kozijn ontwikkeld.

Doordat u de raambreedte zelf kunt uitkiezen (102, 122, 142 of 162 mm) kunt u het aanpassen aan de dikte van het isolatiemateriaal. Een speciaal schap aan de buitenzijde van het raam bedekt op esthetische wijze de hele omtrek en werkt zo warmtebruggen weg. Een inwendige kozijnpad garandeert een esthetische installatie aan de binnenzijde, zonder dat afwerking met gips nodig is.

Functionaliteit is echter niet het enige kenmerk van de Monoblock-ramen. Ook hun veiligheid is het vermelden waard. Standaard zijn de ramen uitgerust met twee anti-inbraakpunten aan de vleugel, anti-inbraakpinnen met klemafstelling alsmede een blokkade bij verkeerde krukposities en een inwendige klem. De uiteindelijke keuze van het raambeslag hangt af van de individuele behoeften en wensen van de klant. Ons assortiment omvat ook WK1- en WK2-beslag. Als u een raam wilt met de beste veiligheidsparameters, dan adviseren wij u ook om het uit te rusten met anti-inbraak of geharde glas en een Hoppe Secustik-kruk met sleutel.

Als u uw ruimtes goed wilt luchten, kunnen wij al onze draai- en kantelramen voorzien van een microventilatie in het hoekprofiel. Als u de kruk 45o draait, verschuift het raam enkele millimeters en ontstaat er een ventilatiespleet.

Speciale accessoires

Dankzij hun breedte worden Monoblock-ramen gekenmerkt door een uitstekende warmte-isolatie. Ze zijn standaard verkrijgbaar met dubbel glas. Maar om de Uw-waarde nog te verlagen kan dat ook driedubbel glas zijn. Wij bevelen u ook onze warmte-afstandskozijnen aan Deze zijn vervaardigd van een samengesteld isolatiemateriaal, verbeteren de isolatie en verlagen het risico op condensvorming.

Op de ramen kunnen tevens een krukrem, kruken met sleutel, horren en andere accessoires worden aangebracht. Als u op zoek bent naar ramen die er wat eleganter uitzien, kies dan voor glasroeden. Deze vervullen vooral een decoratieve rol. Er kunnen o.a. roeden tussen het glas en plakroeden worden toegepast. Afhankelijk van de gekozen soort glasroeden worden deze tussen de ruiten in aangebracht of op het glasoppervlak geplakt.

Monoblock-ramen worden ook uitgerust met Multi-Power-beslag (bedekt beslag). Met het daarin toegepaste mechanisme worden alle beslagelementen eenvoudig verborgen in de groef. Ook de rails van de beweegbare stijl, de stangen, de scharnieren en andere functionele elementen kunnen worden bedekt. Behalve fraai is bedekt beslag ook praktisch. Het beslag biedt u de mogelijkheid van een 3D-afstelling en een geïntegreerde aanpassing van de openingsbreedte van de vleugel.