Ideal 4000

Dit is een universeel systeem dat zowel geschikt is voor de moderne architectuur van eengezins- of meergezinswoningen als voor renovaties.

 

 

1.025
Uw voor Ug=0.7 (warm edge) AfdichtingenKamers

 

Specificaties

 • profielklasse B,
 • 5-kamerige bouwwijze,
 • inbouwdiepte van 70 mm,
 • standaard open staal met een dikte van 1,5 mm.
 • standaard blokkering bij verkeerde krukpositie (RU-ramen),
 • beslag standaard voorzien van twee anti-inbraakpunten aan de vleugel,
 • keuze uit gesloten stalen versterking met een dikte van 1,25 of 2 mm,
 • binnenin wit of bruin,
 • ramen met renovatiekozijn mogelijk,
 • systeem uitgerust met 2 afdichtingen,
 • beglazing met een breedte tot 41 mm,
 • het standaard glaspakket is 4/16Ar/4th [Ug=1.1]*,
 • verkrijgbaar in variant met rechte of half afgeronde vleugel,
 • toepassing van aluminium Aluskin-opzetstukken mogelijk,
 • toepassing van bedekt beslag mogelijk,
 • centrale kruk mogelijk,
 • aanbevolen voor meergezinswoningen.

*standaard voor de dag 16.04.2019. Vereist technologische bevestiging.

Esthethiek

Ons hele assortiment van oplossingen kan worden toegepast, waardoor uw raam naast functioneel ook erg fraai wordt.

De meest gebruikelijk manier om het raam te voorzien van een individuele stijl is de keuze van de kleur en de structuur van het decoratieve fineer. Alle gladde en houtkleuren zijn mogelijk. Wij voorzien onze ramen van fineer aan een zijde, aan twee zijden of met de duo colour-formule. Volstrekt nieuw is het full colour-fineer. Daarbij wordt niet alleen het raam voorzien van fineer, maar ook de groef, de randen, de vleugels en alle overige elementen die niet zichtbaar zijn wanneer u het raam sluit en pas zichtbaar worden wanneer u het weer opent. Klanten kunnen tevens de afwerkingsvorm van het kozijn kiezen. Deze is verkrijgbaar in twee varianten – Round-line (afgerond) en Soft-line (recht).

Als u wilt genieten van de hoogste standaard wat betreft esthetiek, kijk dan ook eens naar de andere items uit ons aanbod. Aluminium Aluskin-opzetstukken combineren de warmte van kunststof kozijnen met het moderne uiterlijk van aluminium. Ze geven het gebouw een totaal ander design. Aluminium-opzetstukken voor kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Ook bieden wij een hele reeks structurele laksoorten.

Voor uitzonderlijke esthetiek zorgt tevens het Multi-Power-beslag (bedekt beslag). Bedekt beslag zit in de groef en is volledig onzichtbaar wanneer het raam gesloten is. Deze oplossing beïnvloedt niet alleen de esthetiek van het product maar zorgt er ook voor dat er geen warmtebruggen voorkomen.

Functionaliteit

De eisen die aan ramen worden gesteld worden alsmaar hoger. Er bestaan veel manieren om de functionaliteit en veiligheid van ramen te verhogen.

Standaard wordt het Ideal 4000-venster uitgerust met twee anti-inbraakvergrendelingen op de vleugel en anti-inbraakpinnen met klemafstelling. Een belangrijk element van het beslag is ook de inwendige klem. De sluiting past zich automatisch aan de groefspeling aan. Dit zorgt voor meer veiligheid en goed afgedichte en soepel werkende raamvleugels. Standaard wordt het volledige beslag voor draai- en kiepramen aangevuld met een blokkade tegen verkeerde krukposities. Nog een functioneel element is de microventilatie, die het raam winddoorlatend maakt.

De inbraakveiligheid van de ramen kan verder worden verhoogd door ze te voorzien van een groter aantal anti-inbraakvergrendelingen, een speciale kruk met sleutel en een anti-uitboorplaat die wordt aangebracht in de raamcassette. Wij kunnen de ramen ook voorzien van WK1- of WK2-beslag.

Ideal 4000-ramen kunnen worden uitgerust met een beslag met zgn. stapsgewijze kanteling. Deze functie stelt u in staat om de raamvleugel in verschillende posities te zetten (van minimaal tot gekanteld). Een interessant aanbod is ook de krukrem, waarmee het raam na opening kan worden vastgezet in elke mogelijke positie. Beide items uit ons aanbod vergemakkelijken het luchten van de ruimte en zorgen voor een goede ventilatie. Niettemin kan het venster ook worden uitgerust met een ventilatierooster. Ons assortiment omvat een hele reeks druk- en vochtgestuurde alsmede in de ruit ingebouwde ventilatieroosters.

Renovatie

Wilt u nieuwe kunststof kozijnen installeren zonder dat u het oude kozijn wilt vervangen? Dat is mogelijk! Met het Ideal 4000-systeem vervaardigen wij uiterst functionele renovatieramen. Deze ramen hebben een speciaal gevormd kozijn met een zgn. verbergende vin die zorgt voor een esthetische rand om de binnenzijde van het geïnstalleerde raam heen. Aan de buitenzijde kunnen speciale omhullende profielen worden toegepast. Bij renovatieramen hoeven de oude kozijnen niet te worden weggehaald. Zo worden het risico op schade aan de gevel en de montagetijd tot een minimum beperkt.

Specificatie:

 • systeem met 5 afdichtingen,
 • inbouwdiepte van 70 mm,
 • 40 of 65 mm lange renovatievin die op maat kan worden gesneden,
 • binnenin wit of bruin,
 • systeem uitgerust met 2 afdichtingen,
 • beglazing met een breedte tot 41 mm.

Speciale accessoires

De keuze voor accessoires wordt meestal gemaakt vanuit functioneel oogpunt. Een van de belangrijkste functies is allicht de ventilatie. Hier is het zinvol om ventilatieroosters in het raam aan te brengen, die zorgen voor frisse lucht in de ruimte en condensvorming tegengaan.

Als u uw kinderen in huis wilt beschermen, kies dan voor een Hoppe Secustik-kruk met sleutel of beslag met een Engelse kanteling. Waarin zit het verschil? De kruk met sleutel blokkeert het venster volledig. Het Engelse kantelmechanisme blokkeert het raam, terwijl u het nog wel kunt kantelen.

Voor comfort in het vertrek wordt gezorgd door een hor. Deze biedt de meest doeltreffende bescherming tegen insecten. Ons horrenassortiment is zeer uitgebreid. Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen voor een vaste hor, verschuifbare hor of rolhor.

Zeer interessant zijn ook de anti-smog-netten. Deze beschermen u niet alleen tegen smog maar ook tegen schimmels, zeezout, plantaardige sporen, stuifmeel, mijten, insecten en aërosolen, rook en stof. In de winter bieden ze een uitstekende bescherming tegen smog, in de lente tegen allergenen en in de zomer tegen insecten. Anti-smog-netten zijn gecertificeerde en beproefde oplossingen die hun filtereigenschappen 3 jaar lang behouden.

Bent u op zoek naar ramen die er wat eleganter uitzien, kies dan voor glasroeden. Deze vervullen vooral een decoratieve functie. Er kunnen o.a. roeden tussen het glas en plakroeden worden toegepast. Afhankelijk van de gekozen soort glasroeden worden deze tussen de ruiten in aangebracht of op het glasoppervlak geplakt.